Podologisch Centrum
Welkom op de site van het Podologisch Centrum. Heeft u vragen? U kan altijd bellen of mailen met vragen. Of kom eens langs, de koffie staat klaar.


 

Voettypen en houding

 

 

De normale voet

Dit is de normale voet met de houding die daarbij hoort. Mensen met zo'n houding zijn meestal klachtenvrij, maar dat betekent niet dat men zo'n houding moet hebben om klachtenvrij te kunnen zijn. Een beetje asymmetrie in de houding is normaal.

 

De holvoet.

Hiernaast ziet u de holvoet en de houding die daarbij hoort. Holvoeten kenmerken zich door klauwtenen, overgevoelige voetzolen en een verhoogde spierspanning. Lage rug- en nek- en voorvoetpijnen kunnen hieruit voortkomen. De klachten nemen toe bij rustsituaties (zoals staan, liggen en zitten) en nemen af bij bewegen.

 

 

De platvoet

De platvoet is een soepele voet met slappe spieren. Hier is de bijbehorende naar achter hangende houding afgebeeld. Klachten aan de knie en lage rug, schedelhoofdpijn en vermoeidheidspijnen zijn vaak het gevolg. Meestal zijn doffe pijnen aanwezig die bij bewegen toenemen en in rust verminderen

 

 

Adviezen

  • Draag schoenen met een vlakke ondergrond, dus geen ingebouwde steunen of voetbedden.
  • Houdt u aan een maximale hakhoogte van 4 centimeter
  • Draag de therapeutische aanpassingen altijd, ook tijdens sporten. Intensieve sportbeoefening graag melden.
  • Overleg met de podoposturaal therapeut over eventuele oefeningen.
  • Als u tevens op een ander wijze wordt behandeld verzoeken wij u ons hierover te informeren, zodat de behandelingen op elkaar kunnen worden afgestemd.

 

Home