Hond van het Jaar Show

22-2-2009

Dankzij haar overwinning in Leeuwarden in 2008 is Caltha weer uitgenodigd voor de “Hond van het Jaar show 2008”, meer info hierover kunt u vinden op .http://www.cynophilia.nl

 

Alleen de nummers 1,2 en 3 van de rasgroepen op een CAC show in 2008 worden voor deze show uitgenodigd, deze show is dus een hogere versie van een CAC show. Na haar overwinning als 8e BIS in Leeuwarden waren wij al dik tevreden. Evenals vorig jaar mochten we dus weer naar de Hond van het Jaar show, ditmaal over het jaar 2008.

 

Caltha had in november pas 11 pups op de wereld gezet, dus we hebben er alles aan gedaan om haar weer in de juiste lichamelijke en vachtconditie te krijgen. Dit jaar was Caltha de enige Zwitserse Witte Herder aanwezig op de hond van het jaar show. Door haar overwinning vorig jaar stond ze met een prachtige foto in de catalogus vermeld. Zonder enige verwachting zijn Selma en ik met Rayza (mascotte;-) en Caltha naar Amersfoort getogen. Net als vorig jaar was rasgroep 1 als laatste aan de beurt, dus het was lang wachten.

 

Wat we niet hadden durven hopen gebeurde: Caltha werd geselecteerd in rasgroep 1 bij de 5 besten. Daarna werden de honden achter de bordjes geplaatst en kwam Caltha wederom achter bordje 1 terecht!!!!

 

Hierna werden alle winnaars van de 10 rasgroepen in de eindkeuring beoordeeld. Van deze 10 toppers werden er slechts 2 geplaatst.

Deze keer viel de eer aan twee schitterende andere honden en zijn wij dolblij naar huis gegaan met de titel:

”1e Rasgroep 1 Hond van het Jaar show 2008”

Ook dit heeft nog geen enkele Witte Herder eerder gepresteerd!!!! (behalve Caltha, vorig jaar!!!!

Na lang wachten waren we aan de beurt. Caltha doet keurig haar best.

Mw. Ten Cate beoordeeld de rasgroep herdershonden en Caltha blijft keurig staan terwijl Mw. Ten Cate haar vakkundig betast.

De selectie is begonnen. 5 honden worden uit de groep geselecteerd om achter de bordjes te worden geplaatst. Op dit moment was ik al dolblij met het feit dat Caltha er ook uitgepikt werd.

Mw. Ten Cate neemt haar tijd om de volgorde van de geplaatste honden te bepalen.

Nog 1 maal in een keurige draf over de catwalk en dan…………………….

De prijsuitreiking: Caltha is voor het tweede jaar op rij:

Beste in rasgroep 1, de beste Herdershond van 2008!!!!!!!!

Caltha Neta of the Heart of Lothian

Foto’s: Christa Kluft