DE BALLAD OF JOHN EN MAY PANG (deel 2 )

 

De volgende dag ontmoeten John en May Pang Julian en Cyntia weer. Ondanks dat de kranten vol hadden gestaan over het "Kotex" incident werd er met geen woord over gerept. Het bezoek van zijn zoon Julian aan Amerika was bijna voorbij en John wilde er toch nog iets van maken. Zo nam hij Julian twee keer mee naar Disneyland. Bij het afscheid beloofde John hem elke week te bellen. Een paar dagen na het vertrek van Julian werd John gebeld door Harold Seiden, één van de advocaten van Apple. Er moest een aantal stukken doorgenomen worden. De problemen waren te groot om door de telefoon te regelen en dus werd afgesproken om naar New York te komen, waar ook de advocaten van John werkten. Samen met May Pang ging hij voor een week naar New York waar ze in haar appartement verbleven. John was in een opperbeste stemming en het ging duidelijk beter met hem. Hij begon zich weer voor muziek te interesseren en hij begon weer songs te schrijven. Alles wat maar in zijn hoofd opkwam en bruikbaar leek schreef hij op. Op een dag toen May Pang niet thuis was ging John de stad in om boodschappen te doen.met twee volle tassen kwam hij thuis. Sinds de tijd van de Beatles werd alles voor hem gedaan. Hij hoefde zelf nooit ergens naar toe. En nu voor het eerst sinds jaren kwam hij zelf weer in een winkel. John was vergeten hoe leuk winkelen eingenlijk was. Ondertussen gingen de gesprekken over Apple gewoon door. De zaken verliepen erg moeizaam en aan  het eind van de week kreeg John het bericht dat Yoko wilde scheiden. 20 februari 1974  vertrokken hij en May Pang weer naar Los Angles. Eenmaal aangekomen probeerde John Phil Spector te pakken te krijgen.

Maar hij bleek onbereikbaar een John besloot om de opnamen zonder Phil af te maken. het enige wat hij nodig had waren  de mastertapes. Toen bleek dat Phil na elke sessie de banden mee naar huis had genomen. En omdat hij en ongeluk had gehad was hij niet te bereiken. John was woest. Hij wilde graag verder gaan met de lp.

Een dag of twee later kwam John erachter dat Ringo ook in Los Angles was. Snel maakte hij contact met zijn grote  vriend. Ondanks de pijnlijke breuk met de Beatles was Ringo nog steeds goed bevriend met de overige Beatles. Door hun hulp was het Ringo gelukt om de meest succesvolle solo-carriére op te bouwen met maar liefst zeven Top tien-singles op een rij in de Amerikaanse hitlijsten. Ringo was als een broer voor John en Harry Nilson. John kon het zeer goed vinden met Harry.

Nadat Ringo de stad weer had verlaten stelde John voor om samen met Harry en May Pang naar Las Vegas te gaan. Na deze vakantie kwam John op het idee om een lp met Harry op te nemen.

PUSSYCAT SESSIONS

Harry vond het een te gek idee en ze begonnen songs uit te zoeken voor de sessies. Er werd studio ruikte afgehuurd. De opnamen zouden in april 1974 plaats vinden. Ringo hoorde van de plannen en wilde dit voor geen goud missen. Jim Kelner werd samen met ringo uitgenodigd voor het drumwerk en voor het basspel werd de hulp van Klaus Voormann ingeroepen. Voor de blazersselectie werd een beroep gedaan op Bobby Keys en Trevor Lawrence. Kenny Ascher bespeelde de keyboards. Jesse Ed Davis was er om het team compleet te maken. Net als de sessies voor de ROOTS-lp werden ook nu weer een aantal vrienden de studio ingehaald voor wilde drankfeesten. Eén van die 'wilde' gasten was Who-drummer Keith Moon. met de komst van Keith naar de studio was er een groep ontstaan met maar liefst drie drummers.

Maar de toeloop van artiesten werd steeds groter. Mick Jagger en Elton John kwamen ook naar de sessies toe. Elton John vertelde dat er een feest was bij Dean Martin thuis omdat zijn zoon jarig was. Eén van de gasten op het feest zou de actrice Liz Taylor zijn. John was een groot bewonderaar van deze actrice en wilde er naar toe en toen het feest een minuut of veertig bezig was arriveerde Liz Taylor. John had haar nog nooit ontmoet en was hier tamelijk nerveus onder.

John gedroeg zich net zo opdringerig als fans bij hemnormaal gesproken deden. Ook David Bowie kwam, en hij en John raakten in gesprek. Na het feest gingen John en Harry verder met de voorbereiding van de lp. Terwijl de voorbereidingen in volle gang waren werd overdag aan de plaat gewerkt maar 's avonds zakten hij en John stevig door in de stad.

Het liep nu niet uit de hand als bij de vorige kroegentochten, ten tijde van het 'Kotex'-incident.Dat veranderde toen zij naar een reünie optreden gingen van The Smothers Brothers in de Troubadour-club. Het was een drukte van belang, zeer veel beroemdheden uit de film- en de muziekwereld waren aanwezig. De fotografen kregen de ex-Beatle in de gaten en bleven om hem heen cirkelen als vliegen om een strooppot. John, May Pang en Harry werden naar de VIP-ruimte gebracht waar ze aan een lange tafel plaats namen. Aan de tafel zaten verder o.a. Peter Lawfard, Pam grien, Jack Haley J.R. en de beroemde schrijver Gwen Davis. Toen eindelijk een ober aankwam om de bestelling op te nemen, en iets te lang nar de zin van John bleef treuzelen viel hij uit. 'Ja, ik ben het, die van dat maandverband'. Er werden weer Alexander-brandies als water gedronken. De uitwerking liet niet lang op zich wachten. Met messen en vorken sloegen ze op de tafels terwijl Harry en John dronken aan het zingen waren. De fotografen snelden toe en omsingelden de tafel waar de actie was. Toen de Smothers Brothers opkwamen zongen Harry en John gewoon door. John schreeuwde: "Hey, Smothers Brothers, fuck a cow." Daarna zong hij weer door en bleef maar verwensingen naar de band slingeren.

 

HOME

< >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

afkomstig  uit Next generation (Lennon fan 2 )