1940-1959

  7 juli 1940 Richard Starkey geboren  op 9 Mandryn Street te Liverpool.
25 december 1959 Richard Starkey krijgt als kerstgeschenk een drumstel.
   

1960

Begin 1960 Richard Starkey geeft tegen de zin van zijn ouders, zijn baantje als kelner op en gaat full-prof optreden met de groep Rory Storm in Hamburg.
11 maart The Beatles en Rory Storm and the Hurricanes, Ringo's band, verschijnen samen op n All Night Rock and Roll Ball"in het Aintree Institute in Liverpool.
16 oktober De eerste opnames vinden plaats met John, George en Paul in Hamburg, als achtergrond zang voor Rory Storm and the Hurricanes.
   

1961

18 augustus Ringo speelt voor de eerste keer met The Beatles in de Cavern, hij vervangt de zieke Pete Best
   

1962

  5 februari Wanneer Beatkles drummer Pete Best weer ziek is vervangt Ringo hem weer en seelt mee in de Cavern en de Kingsway Club in Southport.
18 augustus Rindo maakt zijn debuut als Beatle in de Horticultural Society Dance in Hulme Hall te Port Sunlight, tijdens een twee uur durende repetitie.
19 augustys Ringo maakt zijn debuut als Beatle in de Cavern, an Pte Best-fan Bruno geeft George een blauw-oog
11 september Tijdens de EMI recoding sessie speelt Ringo de tamboerijn en de maracas terwijl session drummer Andy White drumt.
   

 

1963

16 september Ringo en Mareen gan op vakantie naar Griekenland samen met Paul an Jane Asher.
  2 oktober Ringo, Mareen, Paul en Jane keren terug naar Londen.
  3 oktober Ringo rijdt naar Southend in Essex, voor een optreden van de Every Brothers, Bo Diddley en de Rolling Stones in het Odeon Cinema.
23 oktober The Beatles recording Ringo's track Wanna Be Your Man".
28 november

Optreden in het ABC Theatre, Lincoln. Ringo krijgt last van oorpijn en wordt (in vermomming) naar het ziekenhuis vervoerd.

 

1964-1965

HOME