1979

23 mei John en Yoko vertrekken voor een vakantie naar Kaapstad.
27 mei John  en Yoko plaatsen een pagina-groet advertentie in de New York Times: A Love Letter From John And Yoko To People Who Ask Us What When , And Why.
 2  juli Eén van John's Holstein koeien wordt verkocht voor 265.000 dollar.
augustus John verkoop zijn Apple-aandelen. Hij koopt het voormalige Apple-hoofdkwartier 3, Saville Road, en hij koopt een zeiljacht die de naam Öno 1"wordt gedoopt.
 9  november Sid Bernstein vraagt de Beatles in een advertentie drie liefdadigheidsconcerten te geven vood de Vietnamese bootvluchtelingen.
 

1980

augustus De opnames voor John's nieuwe album vinden plaats in de Hit Factory Studio in New York voor Geffen Records.
22 september John en Yoko keren terug in de publiciteit met een intervieuw in Newsweek, waarin her verschijnen van hun nieuwe elpee, getiteld "Double Fantasy"wordt aangekondigd. Zijn onverwachte terugkeer in de popbuisness motiveert Lennon met "Deze huisvrouw wilde weer eens een carriére".
 9 oktober "Release datum "Double Fantasy" op het label Geffen.
 8 december Om elf uur 's avonds keren John en Yoko terug van een platensessie. Als zij de zes treden die toegang geven tot het Dakota-flatgebouw in New York, waar zij een appartement bewonen, oplopen roept iemand "Meneer lennon" en vuurt vijf schoten op John Lennon af, die hem in de borst en arm treffen. Enkele minuten later overlijdt John lennon, veertig jaar oud, in de armen van zijn vrouw in de politieauto die hem op topsnelheid naar het nabijgelegen Roosevelt-ziekenhuis vervoert.

 

1976-1977-1978

HOME