2001                                                                                                                                    HOME

25 januari De Franse TV zender Jimmy zendt een tv special uit over George. inclusief een intervieuw met Paul Mccartney.
15 februari George heeft zijn eerste internet chats op Yahoo en MSN.
18 februari George en een groep vrienden verschijnen bij een optreden van Cirque de Soleil in Las Vegas.
22 februari "Top Of The Pops 2" op de BBC2 vieren George verjaardag met een promotionfilm van "Ticket To Ride", "Let It Be" van de film "Yesterday" van "Blackpool Night Out".
  3 maart Een intervieuw met George in "The Times" over zijn interesse in de formule 1 racing.
21 maart George opgenomen in het St Mary Hospital in Rochester, in Minnesata.
22 maart George ondergaat een 4 uur durende operatie aan zijn linker long.
  1 april De "Sunday People"vermeldt dat George nog steeds angst heeft voor de persoon die hem heeft nee gestoken.
  2 april George wordt ontslagen uit het St Mary's Hospital.
  7 april Er zijn geruchten in de media dat George Frair Park wil verkopen.
28 april Een brief van George aan een fan in 1963 wordt verkocht voor 3.290 op een veiling.
  3 mei George en Olivia reizen naar Tuscany in Italy.
12 mei Paul McCartney ontmoet George in Milan.   9 juli
  9 juli George is zijn huis in Maui, maar reageert op de geruchten over zijn gezondheid. hij zegt: I am feeling fine. Please do not worry.
22 juli De "Sunday Mirror"vermeldt dat George Martin heeft gezegt, dat George een onoverwinnelijke geest heeft maar hij weet dat hij binnenkort gaat sterven en hij accepteert dat.
23 juli George en Olivia storen zich aan dit verhaal en geven een verklaring af: het was onwaar en ongevraagt, George voelt zich goed.
  8 augustus De Duitse pers schrijft dat George en Olivia een villa gekocht hebben in Zwitserland.
  1 oktober Opname in Zwitserland van het nummer "A Horse To Water" geschreven door George en Dhani met Jools Holland en Sam Brown.
30 oktober George is op genomen in het States Island University Hospital in New York City voor behandeling aan zijn hersentumor.
10 november George komt uit het ziekenhuis, maar blijft in de buurt voor behandeling.
11 november George treed af als directeur van zijn publishing company "Harrisongs" en Olivia neemt zijn plaats in.
12 november Paul en Ringo zijn een aantal uren bij George in het Staten Island University Hospital waar hij behandelt wordt aan kanker.
15 november George verlaat het Staten Island University Hospital  en gaat naar Los Angles per pive jet, voor een chemo therapie behandeling in het UCLA Medical center.
19 november Verschijningsdatum van Jools Holland's album "Small World Big Band" met het nummer "A Horse To Water"van George en Dhani.
29 november George overlijdt vreedzaam in Los Angles om 1.20 p.m, biij hem waren Olivia, Dhani, Ravi, Sukanya en Anoushka Shankar, Shyamasundeer Das en Mukunda Goswami. De crematie vond plaats enkele uren na zijn dood in Los Angles.
30 november In Strawberry Fields in het Central Park in New York, Komen fans bijeen en zingen "Here Comes The Sun".
  1 december Jim Keltner vertelt dat het album wwar George aan werkte bijna klaar was.
  3 december Olivia en Dhani, Tom Petty en Yoko Ono houden een memorial dienst in de chapel in Pacific Palisades, Californie.
27 december De BBC schrapt een documentaire over George op aandringen van de family.

2002                                                                                                                                            HOME

14 januari "My Sweet Lord" verschijnt in Amerika als single. Het geld in Amerika gaat naar "Self Realisation Fellowship"en in de rest van de wereld naar "Material World Charitable Foundation"voor verschillende goede doelen.
28 januari Uitgave van"het boek "I Me Mine".
  1 februari Een foto tentoonstelling "George Harrison 1943-2001" in Govina Gallery in Washington DC met p.a. foto's van Linda McCartney, en Astrid Kirchherr.
21 februari "All Things Must Pass" a biografie van George door Narc Shapiro verschijnt bij Virgin Books.
23 februari Op BBC Radio 2 een documentaire "The Inner Light"met archief intervieuws van George.
  1 maart De laatste uitgave van "Guitar Player"magazine met George op de cover, met de banner "George Harrison, The Fab Life Of Rock's Most Influantial Guitarist".
13 april Ravi Shankar en zijn dochter geven een tribute concert voor George in de Carnegie Hall in New York. Olivia en Dhani zijn hier bij aanwezig.
18 oktober Dhani Harrison verschijn in "Good Morning America"om het laatste album van George te promoten.
20 november Concert For George in de Royal Albert Hall georganiseerd door Olivia en Eric Clapton. onder de vele artiesten zijn o.a. Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Ravi Shankar, Joe Brown, Jools Holland, Jeff Lynne, Tom Patty, Jim Keltner en leden van Monty Python.
29 november Een George Harrison Flower Vigil bij de Beatles Ster op Hollywood Walk Of Fame. De zelfde tijd wordt een tribute  gehouden  bij het Beatles Experience in Liverpool. Een George postzegel wordt uitgebracht in Montevideo in Uruguay.
 

2000

HOME