1950

Julia Lennon leert haar zoon John gitaarspelen. Julia speelt zelf banjo, vandaar dat John de verkeerde akkoorden leert. Zijn eerste gitaar wordt gekocht bij een postorder bedrijf voor 100 gulden. Brain Epstein, 16 jaar wordt assistent-meubelverkoper in de zaak van zijn vader.

1953

Op het schoolrapport van John (13) staat ‘Hopeloos geval’ hangt het liefst de clown uit.

1956

John vormt een skiffelgroep, the Quarrymen, de andere leden van de band zijn: Pete Shotton(wasbord),Colin Hanton(drums), Gar en Ivan Vaugh (beiden gitaar) en Eric griffith (gitaar).Hun eerste optreden van de Quarrymen was tijdens een openluchtfeest in Rosebury street in Liverpool.Tijdens een optreden op een tuinfeest bij St.Peter’s Parish Church in Woolton, Ivan Vaugh stelt Paul aan John voor.Kort daarna komt Paul bij de groep.

31 oktober: Pauls moeder overlijdt op 47 jarige leeftijd aan kanker.

1957

George wordt voorgesteld aan the Quarrymen

Brain Epstein gaat platen verkopen in de nieuwe winkel NEMS van zijn vader.

15 juli: Johns moeder Julia wordt aangereden op menlove Avenue en overlijdt.

De moeder van George Best opent de Casbah, De Quarymen spelen op de openingsavond.

1958

Op de Liverpoolse Kunstacademie komt Cynthia Powell bij het vak lettertekenen in dezelfde klas terecht als John Lennon.

1959

John ontmoet Stuart Sutcliffe in een pub aan Rice Street, in Liverpool

Brian Epstein begint een tweede platenzaak, in Whitechapel Liverpool). De winkel wordt geopend door Anthony Newley.

John en Cynthia dansen voor het eerst met elkaar op een schoolfeest aan het begin van de zomervakantie.

Richard Starkey krijgt als kerstgeschenk een drumstel.

1960

Richard Starkey geeft zijn baantje als kelner op en gaat full-profoptreden met de groep van Rory Storm in Hamburg.

Auditie voor tourpromotor Larry Parnes in de Wyvern Social Club aan SeelStreet, Liverpool. Als drummer treedt op Johnny 'Hutch' Hultchinson. Degroep wordt aangenomen als begeleidingsgroep voor Johnny GentIe.Tournee door Schotland als begeleidingsgroep van Johnny GentIe, langs o.a.Banff, Stirling, Nairn en Invemess. Als drummer treedt Thomas Moore op.

The Silver Beatles en The Pacemakers treden op in de Grosvernor Ballroom in Wallasey.

Na een optreden in de Litherland Town Hall raakt Stuart aan het hoofdgewond.

Pete Best komt als drummer bij the Beatles.

The Beatles vertrekken naar Hamburg, waar ze gaan optreden in de IndraClub. Na een aantal avonden gaan the Beatles optreden in Koschmiders Kaiserkeller op de Grosse Freiheitstrasse 36. Ze verdienen daar voor 41/2 uur optreden per dag,1200 gulden per week (240 gulden per persoon).Na afloop van hun contract proberen the Beatles werk te krijgen in de Top.Ten Club in Hamburg. Bruno Koschmider gunt het de concurrentie niet, beschuldigt hen van brandstichting, en the Beatles worden door de politie het land uitgezet.

The Beatles gaan weer terug naar Hamburg, ze treden nu op in de Top Ten Club, hier ontmoeten ze Klaus Voormann en zijn verloofde Astrid Kirchherr.

The Beatles weer terug in Liverpool, waar in de Litherland Town Hall een 'welkom thuis'-concert gehouden wordt. Eigenaar Brian Kelly boekt ze en is zo enthousiast dat hij ze onmiddellijk boekt voor een hele serie concerten. Onder het publiek bevindt zich de student boekhouden Neil Aspinall. Hij wordt later chauffeur resp. roadmanager voor the Beatles.

1961

HOME